Kuřecí roláda
Přísady: Vykostěné kuře (dá se koupit, nemusíte se s tím vykosťovat), vejce, co dům dal - v mém případě: šunkové klobásky a zelenina z mrazáku, koření dle chuti (sůl, pepř, paprika, grilovací koření, kmín, vegeta, ...), tuk (já používám rostlinný olej), pevná nit nebo špejle.
Na pánvi na tuku osmahneme na kostičky nakrájené klobásky a zeleninu, přidáme vejce a umícháme až vejce ztuhnou. Maso umyjeme, osolíme, opepříme, rozložíme a dáme na ně vaječinu. Potom maso kolem nádivky zabalíme a sešijeme - ty šikovnější použijí špejle. :-)) Dáme na tukem vymazaný plech a upečeme. Při pečení se mi roláda zdála "bledá", tak jsem v trošce oleje rozmíchala koření a potřela touto směsí roládu shora. Dostala krásnou barvu. Šťávu trochu pustila, ale protože jsem jí chtěla víc, trochu jsem ji podlila vodou (je možné použít vývar, ale díky koření už šťáva byla dost ochucená).
Trochu jsem se obávala, jak odstraním všechnu tu nit, ale šlo to krásně dolů a roláda krásně drží tvar i bez ní.
Nakrájené klobásky a zeleninu osmahneme a umícháme s vejci.
"Nádivku" položíme na maso, zabalíme a zašijeme - to je nejpracnější.
Roládu položíme na tukem vymazaný plech. Já jsem použila pečící papír, ale při krájení rolády mi pak spíš zavazel. Dnes už jej nepoužívám.
Při pečení potřeme kořením pro lepší barvu a dobrou kůrčičku. Pekla jsem asi hodinu při teplotě okolo 180 stupňů.
Nakrájíme a papkáme. Dobrou chuť!