Květákové karbenátky se šmakounem
Květákové karbenátky jsem vždycky dělala klasicky se strouhankou. Chtěla jsem však vyzkoušet nějakou zdravější variantu a výsledek je výborný. Dcerkám (i mě) moc chutnaly, tak jsem se rozhodla podělit se o recept.
Nastrouhala jsem 100 g šmakouna na jemném struhadle. Do osolené vody jsem dala vařit květák (celou hlávku - cca 770 g) rozebranou na menší růžičky - do změknutí.
Změklý květák jsem rozmačkala vidličkou, smíchala v míse s nastrouhaným šmakounem a dochutila kořením.
Přidala jsem dvě vejce a na zahuštění 100 g hrašky (lze koupit ve zdravé výživě).
Pak jsem lžící dávala smažit na rozpálenou pánev. Otáčela jsem pomocí obracečky a vidličky, protože mají tendenci se rozpadat. Musí se s nimi opatrně, ale chuťově jsou vynikající. Dali jsme si s novými brambůrkami. Tak dobrou chuť! :D