Moje první roláda
Přísady: 4 velká vejce, 120 g moučkového cukru, 150 g polohrubé mouky, olej a hrubá mouka na vytření a vysypání plechu, náplň: jakou máte rádi - já jsem použila marmeládu a dortový krém Dr.Oetker.
Tento recept jsem našla v časopise. Měla jsem trochu strach, protože roládu jsem ještě nedělala. Bylo to však tak snadné, že se musím o recept podělit. Navíc, rodině moc chutná! Vejce vyšlehejte s cukrem do husté hmoty a lehce do ní vmíchejte polohrubou mouku. Plech vyložte pečícím papírem, potřete ho olejem a posypte hrubou moukou (já jsem použila polohrubou). Pak na něj rozetřete těsto. Vložte do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia a pečte 6 - 8 minut do růžova. Po vyjmutí z trouby plát nerolujte, ale stáhněte ho i s papírem na studený podklad (mokrá utěrka), kde zůstane až do doby, kdy budete roládu plnit. Poté plát s papírem přeložte na pracovní desku, potřete náplní a za pomoci papíru roládu stočte. Já z plechu stáhnu rovnou na pracovní plochu a hned ji mažu. Dejte do lednice vychladit a dozdobte dle fantazie, např poleva či jen pocákat čokoládou - já jen pocukrovala.
Dobrou chuť